HOME  FESTIVAL  BOEK  BLOGS  SPONSORS  FORUM  CONTACThome.htmlfestival.htmlboek.htmlBlogs.htmlsponsors.htmlcontact.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6

Dit festival was ook voor volwassenen. We hebben leuke dingen gedaan, met een lach en een traan. Iris en Violette interviewden volwassenen over hun puberteit.

Jim leidde het improvisatietheater, waarin volwassenen en pubers hun items uitvochten, maar dan gewisseld van rol. Dat was hilarisch.

Misha kwam vertellen over de grote reis naar Afrika die ze op initiatief van Worldmapping had gemaakt. Zwerfjongeren uit verschillende steden kwamen uitleg geven over de platforms die ze onder de koepel van SZN vormen, die streeft naar betere leefomstandigheden en een groter begrip vanuit de burgermaatschappij.

Charlie leidde met haar 18 jaar een Challenge Day over-de-streep  gebeuren!

En we hadden een jongerenforum. Volwassenen stelden vragen aan een panel van 5 jonge leden.

Zijn jongeren dom en onervaren? Ha!

@alexkooijman
Wanneer ben je volwassen? Kijk naar leeftijd van sommige volwassenen - zijn soms nog steeds lastige pubers  #LastigeOuders

Voorbeeld uit het boek, pagina 118

Wat vind jij, moeten ouders streng zijn of vrij?

Nicky, 14:

Het helpt niet wanneer ouders ronduit iets verbieden. Dan wordt het juist heel leuk om te doen. Bovendien: dan weet je niet meer of het verbod er is omdat het slecht is om te doen, of omdat je sowieso niks mag. Ze moeten je ook niet volledig laten gaan. De ouder moet wel een beetje overzien met wie en waar je uithangt.
Uit het boek, pagina 277

Heb je een tip aan ouders?

Freek, 19:

Het is niet handig als ouders zeggen: ‘Je mag het niet doen.’ Veel beter is: ‘Waarom doe je het, hoe voel je je erbij?’Uit het boek, pagina 242

Geloof jij in God?

Josephine, 14:

Ik denk dat God wel God is uit de Bijbel, maar dat hij zo gemoderniseerd is

dat hij nu blowend op een wolk zit.

Uit het boek, pagina 251

Kun je het altijd zien of iemand stoned is?

Eva, 14:

Je kunt niet altijd zien of iemand stoned is. Sommigen worden er heel sloom van, die kunnen niet normaal reageren of emoties tonen en goed presteren op school. Maar ik heb ook een vriendin die het veel doet en aan haar ogen kun je het niet zien. Je merkt het aan haar doen. Iemand die het heel erg nodig heeft kijkt altijd zo, dus dan weet je het niet echt.


Hoe denk jij over de dood?’

Daniel, 20:

‘Ik ben er door vechtsport anders over gaan denken. Het gaat erom dat je steeds bereid moet zijn om dood te gaan. Dat betekent dat je elk moment van je leven wakker moet zijn en moet beschouwen als je laatste moment. Dan denk je aan hoe je je leven wil zien, want na je dood is je leven één tik. De kleur van die tik, van dat stipje moet je zelf bepalen.’Uit het boek, pagina 270

Nog ‘n tip voor ouders?

Katja, 16

Praat niet kleinerend, dat wekt de puberale grootheidswaanzin op. En dan worden de grootste fouten gemaakt. Tenminste, zo zie ik dat.

Hoezo Lastige Puber?!